úterý 3. června 2008

Klaus na výsluní

Už jsem slyšel názory o tom, jak bombastické bylo turné Václava Klause v USA (např. ze stránky www.klaus.cz), i o tom, že se nepřehouplo z množiny zcela naprosto irelevantní do množiny naprosto irelevantní (míněno pohledem Američanů a článkem v Hospodářských novinách). Nicméně, náhodou jsem objevil krátkou část z prezidentova washingtonského vystoupení v rubrice uznávaného konzervativního listu The Wall Street Journal v sekci Notable and Quotable, což není zas tak špatný počin. Osobně bych tedy Klausovu návštěvu v USA posunul do ranku "spíše irelevantní".

2 komentáře:

Lukáš Hoder řekl(a)...

Co by pomohlo vystoupení prezidenta Klause posunout do sféry "spíše relevantní"? Třeba citace Charlesem Krauthammerem na National Review Online v textu "Confessions of a Global-Warming Agnostic"... :) “The largest threat to freedom, democracy, the market economy and prosperity,” warns Czech President Vaclav Klaus, “is no longer socialism. It is, instead, the ambitious, arrogant, unscrupulous ideology of environmentalism.”

Hubert Smekal řekl(a)...

Teď jde o to, jestli Krauthammer potřeboval dostat do svého článku nějaký extrém nebo to myslel vážně a zařadil onen citát mezi nosné části textu :).
Já jsem náhodou Klause někdy dávno na blogu chválil, že posun, který ve svých enviro-názorech prodělal, se dostal do velmi (diskuzi) obohacující roviny. Až do kategorie relevantní!