pátek 16. dubna 2010

Něco na víkend

Začneme něčím zajímavějším: lehce sociologická sonda do těžkostí amerických černošek, které se chtějí vdávat, ale bohužel se na ně dost možná nedostane, protože každý devátý Afroameričan v příslušném věku sedí za mřížemi.
Tip Luba Majerčíka - úvaha o postavení sociálních věd, přidávám kousek ekonomického hlavouna z Financial Times Johna Kaye o tom, že ekonomie není věda.
O víkendu by si člověk mohl i odpočinout, třeba hrou - zachraňte svět s Institutem Světové banky, zkuste si řízení u amerického Nejvyššího soudu. Ani jednu hru jsem nehrál, ale vypadají pěkně...
Joseph S. Nye, klasik z Harvardu, o těžkostech americké politiky, doporučuji.
Soudce NSS Zdeněk Kühn o tom, jak je důležité míti na kole přilbu. Pro cyklisty naprostá nutnost!
Asi to nejlepší ze záplavy článků ohledně konce soudce Stevense jsem četl v Newsweeku, nicméně stará pravda říká, že jeden obrázek řekne víc než tisíc slov.
Krátká, ale zajímavá zpráva: strana musí připustit ženy na kandidátku, řekl nizozemský soud.
Zajímavá poznámka Billa Schabase k případu Baltasar Garsón.
Vliv globalizace na voličskou účast; Edward L. Glaeser, profesor ekonomie z Harvardu, vysvětluje, proč lidé žijí ve městech; fotopříběh polského smutnění; docela zajímavé příspěvky harvardského realisty Stephena Walta a TG Ashe k polské tragédii; J. Stiglitz o biografii Keynese od Roberta Skidelskyho; Paul Krugman: The New Economic Geography.

Žádné komentáře: