sobota 14. února 2015

Punk v HN a Ekonomu

Předchozí dva dny mi nabídly dva momenty k nevěřícnému zírání. Včera pět minut před koncem za stavu 7-1 pro Kometu hráč Pardubic Cetkovský (197 cm/108 kg; v zápase na ledu necelých 10 minut, v +/- ostudných -5) krosčekem na bradu smetl našeho nepřipraveného hráče.
Ve čtvrtek jsem zase nevěřícně zíral na s. 2 Hospodářských novin, která byla celá věnována tématu "Nejlepší vysoké školy podle studentů". Proč ne, ať si takové ankety dělá, kdo chce, ale aby se mu dostalo exkluzivního obrovského prostoru v novinách, které si hrají na seriózní, a to bez jediného vysvětlujícího komentáře ohledně výsledků a jejich věrohodnosti, to mi rozum nebere. A to jsem ještě netušil, že si Ekonom z této srandy udělal téma čísla ("Nejlepší školy očima studentů? Ekonom představuje unikátní průzkum českých univerzit")... Projektu Fakulta roku náleží uznání, že se jim podařilo procpat jako téma čísla do dvou významných tiskovin pro náročnější čtenáře. Trochu menší uznání za to, že se nechtěli se mnou podělit o přesnější data.
Těleso ponořené do kapaliny atd. se učí na základce, možná je načase, aby se v osnovách octl třeba i The 1936 Literary Digest Poll. Výsledkům ankety by nakonec mohl ještě někdo uvěřit - psalo se to přece v novinách.

Žádné komentáře: