sobota 5. září 2009

Afganistan, dve Mongolská, ale aj Kennedy

Cez víkend nezaškodí dopriať si trochu oddychu. Dovolím si preto aspoň na chvíľu prerušiť Hubertov (nepochybne veľmi hodnotný) literárny recitál menším vizuálnym osviežením. Veľmi kvalitnú prácu v tomto smere odvádza tradične The Big Picture. Odporúčam predovšetkým fotoreportáž z prezidentských a komunálnych volieb v Afganistane. Na ukážku citácia z popisu k fotografií, zobrazujúcej hlasovací lístok (č. 6):
Faced with a sea of unknown faces, many Afghans confessed they saw little option but to pick the pretty girl, the TV star or the good Muslim in a turban when voting for provincial councillors

Ďalšia zaujímavá séria fotografií mapuje život "leva" amerického senátu, Teda Kennedyho, ktorý na sklonku augusta zahynul. O jeho zaslúženej popularite (a popularite celého rodinného klanu) svedčí množstvo ľudí, ktorí prišli vzdať hold jeho pamiatke.


A záverom pár pôsobivých obrázkov dvoch tvárí exotického Mongolska - nezávislého vonkajšieho a autonómneho čínskeho vnútorného, ktoré vás určite zvábia minimálne sa zamyslieť nad potenciálnym pôžitkom ďalekej cesty.
A keď sme pri cestovaní, pevne verím, že sa s nami na tomto fóre o svoje dojmi zo stredoázijského dobrodružstva podelí Marek Čejka!

Žádné komentáře: