pondělí 17. září 2012

Comeback Kid Strikes Again

Jeden z nejlepších politických projevů, které jsem kdy viděl... silný úvod, efektivní citace, vtipné a silné útoky na oponenty, jižanský přízvuk, gradace, efektní závěr a bombastický odchod ze scény. Trochu dlouhý (50 minut), ale druhý den ve zprávách stejně ukáží jen výstřižky... prostě Bill Clinton ve formě. Navíc, muž s jemnýma rukama přišel na pódium za zvuků své takřka oficiální hymny, která zněla na několika předvolebních sjezdech demokratů, vždy před jeho projevem... Yesterday's gone, yesterday's gone. Don't you look back... "Keep putting people first. Keep building those bridges. And don't stop thinking about tomorrow!"



Tyto a další detaily mi pomohla rozklíčovat Billova jižanská volička, se kterou jsem projev sledoval. Její kamarádky pracovaly na kampaních demokratů... jakoby člověk slyšel historky o Klausovi... nuž, 90. léta jsou už celkem daleko. Projev ale stojí za to, skoro dotahuje Obamův projev o ohýbání oblouků.

Takže, další postup... 1) Mrkněte na projev...

2) ... nebo alespoň na jeden Clintonův dobrý frk, navíc s hollywoodským úsměvem Joe Bidena a za dohledu Clintonovy dcery Chelsea, která jako sfinga na celý projev dohlíží.



3) A nebo na závěr celé show, který vzrušil komentátory televize ABC, aneb "After getting the best nomination a man could hope for."...

Žádné komentáře: