neděle 31. března 2013

Nakupujte

Jak na Politica Mundi před časem psali doc. Kříž a dr. Pospíšil, vyšel sborník o zkoumání ozbrojených konfliktů po konci studené války včetně řady příspěvků z hlediska mezinárodního práva a sociálních věd. Knihu můžete koupit zde.

Je tam třeba kapitola o mírových operacích OSN (Jana Urbanovská), o proměně mezinárodního práva (Ivo Pospíšil, Lukáš Hoder) nebo o mezinárodní trestní spravedlnosti (Ľubomír Majerčík)... a spousta dalších.

Moc tomu nerozumím, ale v obchodním centru MU nemůžu najít sérii velmi zajímavých sborníků IIPS na téma energetická bezpečnost. Například Energetická politika Evropské unie nebo Ropná politika USA: historie a výzvy z ledna 2013. Sice je najdete v záznamech grantů nebo v katalogu knihovny, ale prodávat tyto knihy IIPS zatím asi nechce.

V obchodním centru MU můžete v sekci "doporučujeme" (mezi pěti asi nejzásadnějšími knihami z produkce Masarykovy univerzity:) najít překvapivě i moji 4 roky starou knihu Transatlantické vztahy v době krize. Je o 4 Kč dražší než nový sborník o ozbrojených konfliktech... hmm?

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Knihy jsou k dispozici pro případné zájemce. V případě zájmu piště na jirusek.martin@mail.muni.cz

Lukáš Hoder řekl(a)...

A proc nejsou na eshopu MU?