úterý 2. prosince 2014

Bush 2016

Blíží se rozhodnutí, zda bude za GOP kandidovat na prezidenta USA Jeb Bush. Prý se Bush rozhodne do konce roku. Zatím mluví hodně o tom, jestli by to stálo za to s ohledem na rodinu atd. V pondělí se na večeři The Wall Street Journal’s CEO Council uspořádané v Georgetown neighborhood v DC vyjářil, že, jak ostatně tradičně, není jednoduché projít primárkami, aby si člověk radikálními postoji v případě úspěchu nezabouchl dveře úspěchu v obecných volbách, kde je spíš potřeba zaujmout nerozhodnuté.

Na akci se sešla zajímavá sbírka hostů, od šéfky IMF, přes republikánské politiky a sponzory, až po seniorní poradce Obamy (Susan Rice, Valerie Jarrett). U stolu se sešli Bush, šéf News Corp. Murdoch a Jarrett.


Mezi republikánskými politiky nechyběli ani možní zájemci o nominaci do prezidentských voleb (Paul Ryan, Rand Paul). Společně s Bushem to tak byla asi možnost, jak se ukázat před sponzory volebních kampaní. Někteří z nich odpověděli na to, jestli budou kandidovat...




Případný souboj Clinton vs. Bush by byl samozřejmě pikantní, ale nebylo by dobré mít pro změnu prezidenta USA, který za sebou má víc exekutivních/manažerských zkušeností, než pozice profesora ústavního práva a senátora?

Btw., jedna z Bushových klíčových oblastí zájmu je i vzdělání. Zajímavý náhled do vzdělávacího systému USA.


A ještě k přistěhovatelské politice USA. Výborný závěr.

Žádné komentáře: