čtvrtek 9. října 2008

Neblahý vliv pražského ovzduší

Asi to bude první čistě sportovní příspěvek na Politica Mundi, ale rozhovor se sparťanským šéfem Danielem Křetínským mě nadchnul natolik, že se o pár vybraných perliček musím podělit. Absolvent brněnských práv zřejmě příliš přičichnul slávě velkého světa. Na rozjezd:
"(...) české prostředí nedokáže připravit trenéra na práci ve Spartě."
"V principu jeho způsob hry nebyl nesmyslný." (o Grigovi)
"Musím říct, že Michal Bílek tu roli zvládal v zásadě dobře. (...) On si připravil koncepci, s kterou jsme já i prezident Chovanec až na drobnosti souhlasili. Když ji naplňoval, byl velmi úspěšný."
"Když jednou prohrajete, tak je to na hranici národní tragédie. Když podruhé, vzniká panika. "
"První neúspěchy nastartují spirálu, která trenéra zničí. Sice má dál pravomoce, ale už svou práci nedělá dobře. Dělá taktické chyby a to pak dál nejde."
Když si rozhovor přečtete, tak asi také s uznalým pokýváním hlavou pronesete, že od tohoto borce, čtyřnásobného mistra světa, co vytáhnul Hulín do Ligy mistrů a ve finále rozstřílel Real Madrid, se má Trapattoni co naučit!

1 komentář:

Tom Šmíd řekl(a)...

Plně Ti Hube rozumím:-)...taky bych chtěl být tak geniální, abych za 4 roky pronikl do tajů fotbalové taktiky a teorie a hodnotit pak úspěšnost trenéra podle toho, nakolik uznal moji genialitu a genialitu nejúspěšnějšího trenéra českých a slovenských dějin Jožo Chovanca...Arogance blbých bývá nejhorší....ale jinak se mi to líbí, mé antisparťanské srdce plesá:-)