středa 15. července 2009

Zelený Moby

Nejen EU bojuje proti změnám klimatu. Do zápasu se skrze "cool" kampaň Play to Stop zapojilo i MTV a hlavní hvězdou je MOBY. Ten teda kromě toho, že vydal nové album a že ho všichni uvidíme na Sázavafestu :), taky dále zelená. Kampaň má zvýšit povědomí mladých Evropanů o nebezpečích spojených se změnou klimatu. Na tiskové zprávě Evropské Komise mě zaujalo několik věcí:
"Konference v Kodani je zřejmě naší poslední příležitostí začít problém změny klimatu řešit, než se nám definitivně vymkne z rukou," řekl komisař EU pro životní prostředí Stavros Dimas.
Hmm, apokalypsa!!!
"Lidé na celé planetě si velmi přejí, aby bylo v této věci dosaženo dohody, a my musíme tuto situaci podpořit." Dodal.
No, podle průzkumů Pew Research Center je to spíš téma, které (mediálně) pálí hlavně lidi na Západě. Ostatní mají asi akutnější problémy.
Z průzkumu provedeného na celoevropské úrovni vyplývá, že mladí lidé považují změnu klimatu za druhý nejzávažnější světový problém po chudobě.
Aha, tak proč ta přesvědčovací kampaň?

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Protoze neco jineho znamena mit povedomi a neco odlisneho znamena neco opravdu delat? Protoze ta ´apocalypsa´ uz zacala? Protoze Kyotsky protokol prestane platit v roce 2012 a ´Kodan´ nabizi moznost reseni, jinak se nam tu nase planeta ocitne v horecce, ktera nepujde schladit studenymi zabaly?

Lukáš Hoder řekl(a)...

Nemyslím si, že člověk dokáže efektivně měnit klima Země ve svůj prospěch... Proto tento poměrně jízlivý post.

Anonymní řekl(a)...

Klima menit dokazeme, tedy pokud si nemyslite, ze lidska cinnost od prumyslove revoluce nijak na Zemi nepusobi. Svuj (lidsky) prospech je slovo neurcitelne. To, co probihalo, docela slouzilo k nasemu prospechu, a co bychom ted meli delat, rozhodne smeruje k prospechu nasi planety ( v dusledku tedy i nas sobecky, protoze by nam to prodlouzilo nase byti tady). Lidi jako vi je vice. Radeji nebudou delat nic, nez se o neco pokusit.