pondělí 28. června 2010

Vyšel červnový bulletin Centra pro lidská práva

Po květnovém bulletinu ve znamení volební kampaně vyšel červnový, tematicky velmi rozmanitý, bulletin Centra pro lidská práva a demorkatizaci IIPS MU s informacemi ze světa lidských práv. Tématem titulní strany je velmi zajímavý soudní spor slavných akademiků, o kterém pod názvem V Paříži o akademickou svobodu píše Hubert Smekal (a také psal zde). Jak kritická může být recenze na knihu kolegy publikovaná v odborném časopise? Jak se postavit k žádosti kritizovaného autora, aby byla recenze stažena? V Paříži proběhne v červnu soudní spor právě na takové téma.

V červnovém bulletinu se nicméně můžete dočíst i o studiu mezinárodního práva v USA, o vývoji ve známém případu Gäfgen proti Německu, překvapivě také o modelce Naomi Campbell nebo o dalších tématech spojených s mezinárodní trestní spravedlností nebo vývojem lidskách práv v Evropě a zejména v České republice. Bulletin si můžete přečíst zde.

2 komentáře:

Miroslav Kalous řekl(a)...

Chybička se vloudila - odkaz na bulletin na konci článku je vadný, vede na stejné místo jako (správný) odkaz předchozí, t.j. na Hubertův článek tady na PM.

Lukáš Hoder řekl(a)...

Ok, diky.