pátek 23. září 2011

Nesouhlasím...

S DSSS mě toho moc nepojí, ale s odsouzením jejích šesti členů a sympatizantů za spáchání trestného činu založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka se neztotožňuji. Vycházím z článku na iDNES, budu jen doufat, že informace tam uvedené jsou v pořádku.
Během prvomájového průvodu šestice nesla transparent s nápisem "Evropo, povstaň", který podle Míry Mareše může odkazovat na heslo nacistů "Německo, povstaň". Pokud toto bylo hlavním důvodem k odsouzení k podmínečným trestům, tak tedy potěš. V trestním řízení by se mohly uplatňovat vyšší standardy. Navíc postrádám prvek společenské škodlivosti, skutečně mi není jasné, kolik lidí po přečtení plakátu povstane. Navíc se oslovuje Evropa, ta povstane díky pár českým xenofobům jen stěží. To by taky trestním řízením mohla končit jakákoliv odborářská demonstrace, o setkáních komunistů ani nemluvě.
A v neděli po zápase hokejové extraligy očekávám 7200 zahájených řízení kvůli oslavě vítězství se Spartou.

1 komentář:

Lubomir Majercik řekl(a)...

Chtelo by to videt ona rozhodnuti, aby si clovek mohl udelat kompletni obrazek, jen na novinare bych se nespolehal :-). Kazdopadne diky za info!