neděle 6. září 2009

ANKETA: Jak hodnotíte komentář Petra Druláka pro Lidovky?

Keď sme pred mesiacmi vyhlasovali anketu, týkajúcu sa dramatického komentára Petra Druláka s výrazným revolučným (pod)textom, skĺzavajúceho miestami až do apokalyptického tónu (viď Lidovky), ani zďaleka sme netušili, že práve toto nebude najvzrušujúcejší prvok tohtoročného predvolebného procesu (a týmto oficiálne ďakujeme Ústavnému súdu, že nás vyviedol z omylu).
Ak by sme mali zhodnotiť, aké dojmy vyvolal Drulákov článok u našich čitateľov, tak z výsledkov je zrejmé, že nenašiel horlivých zástancov. Minimálne tretina sa s ním ale dokáže stotožniť aspoň v jeho kritickom tóne, ktorým počastoval českú politickú scénu. A aj keď najviac hlasujúcich ho považuje za absolútny úlet (19 hlasov, 36%), myslím si, že sa asi zhodneme, že rozbúrenie vôd je čas od času veľmi žiaduce!
Neviem ale, či toto konštatovanie aplikovať aj na angažovanosť Ústavného súdu a úsudok nechávam na vás priatelia. Privádza nás to ale k novej ankete. V nej nás zaujíma váš názor, či sa parlamentné voľby nakoniec uskutočnia v pôvodne stanovenom termíne – 9. a 10. októbra.
Priestor pre imagináciu nechávame otvorený – myslím, že sa (odhliadnuc od rozhodnutia ÚS) určite nájde milión iných dôvodov prečo by sa voľby konať nemuseli (pôvodne rovnako nepravdepodobných, ale v svetle aktuálnych udalostí zasluhujúcich si adekvátne zohľadnenie: napr. pád meteoritu, výjazd blaníckych rytierov apod.)!

Žádné komentáře: