čtvrtek 3. září 2009

Reakce na usnesení ÚS

Kdo si dnes koupil noviny, nemohl uniknout - HN, Dnes i LN se kauze věnují opravdu náležitě (alespoň, co se prostoru týče). Pokud jste nezakoupili, zkuste internetové mutace. Jinak samozřejmě na prvním místě doporučuji Jiné právo a článek Pavla Molka "To jako ty volby nebudou....?!". Přidává se i Tomáš Sobek se zajímavou disputací nad tím, zda je ústavní zákon zákon.
Ze známějších jmen se vyjádřili i Jiří Zlatuška, Jiří Pehe a Jan Macháček.

Jinak toho nového k přečtení web nabízí stále dost:
Richard Cohen dumá o mučení.
Režisér-aktivista Ken Loach vyškrtnul svůj film z mezinárodního filmového festivalu v Melbourne, když zjistil, že festival spolusponzoruje Izrael. Jeho odůvodnění zde.
Držitelka Pulitzerovy ceny (a manželka polského ministra zahraničí Sikorského) Anne Applebaum o neutuchajícím nutkání evropských lídrů slavit začátek války.
Berlusconi se zbláznil: "We will suspend our our vote, blocking the functioning of the European Council unless it is determined that no commissioner and no spokesperson for the commission can intervene publicly any more on any issue."
Hodnocení Barrosovy komise 2004-2009.

A na závěr hádanka: kdo je autorem těchto slov? "And today, when we are united by the common values, we simply must take advantage of this experience of partnership to counter efficiently common challenges and threats, to widen the global space of cooperation, to get rid of such anachronisms as the dividing lines - whatever their nature may be." Obama? Ne. Pokračujeme: "Half-truth is always a deceit. The past tragedies - not fully comprehended or interpreted in a double-minded or hypocritical manner - inevitably lead to new historic and political phobias, which result in collisions between States and peoples and affect the public consciousness distorting it for the benefit of unfair politicians." Merkelová? Ne. Sám velký Vladimir Vladimirovič! Putin v obsáhlém článku pro Gazeta Wyborcza označuje za hlavní příčinu války Mnichov a zdůrazňuje, že evropská kolektivní obrana bez Ruska není možná.

Žádné komentáře: