úterý 1. září 2009

Úterý září

Něco pro pracující: počet sebevražd na amerických pracovištích meziročně vzrostl o 27 %, přičemž celkem 94 % sebevražd spáchali muži. Na druhé straně, celkový počet úmrtí na amerických pracovištích meziročně klesl o 10 %. V 93 % umírají muži; obě pohlaví nejčastěji zemřou při dopravní nehodě, ale u žen je druhou nejčastější příčinou vražda, zatímco u mužů "contact with objects and equipment".

Analýza amerického šrotovného - výsledky nic moc.

V Kodani bude mešita s více než třicetimetrovými minarety - spíše bych tipnul, že Brno se neinspiruje.

Deset nejlepších knih o Polsku za druhé světové války.

John Bolton: Sankce proti Íránu nebudou fungovat: "Adopting tougher economic sanctions is simply another detour away from hard decisions on whether to accept a nuclear Iran or support using force to prevent it."

Předseda Qaddafi International Charity and Development Foundation s poetickým jménem Saif Al-Islam El-Qaddafi vyvrací tvrzení západního tisku, že přijetí pana Megrahiho po návratu ze skotského vězení bylo jako "Hero's Welcome".

Margot Wallströmová se po desíti letech komisařské práce v Bruselu vrací domů do Švédska, a nevypadá, že by se netěšila: "As environment commissioner, every week I had two or three files on the commission agenda. I had a given constituency. To come and do communication meant I had absolutely nothing. I did not have a legal base ... I did not have a machinery that was up and running. I did not have the full commitment from everybody else."

Žádné komentáře: