úterý 4. ledna 2011

Politica Mundi v roce 2010

Blog PM zahajuje svoji čtvrtou sezónu a podobně jako minulý rok by bylo dobré krátce shrnout alespoň „formální“ ukazatele jeho kvality. Další a hlubší hodnocení nechám opět na otcích zakladatelích, případně na čtenářích.

V roce 2010 bylo publikováno 139 postů, což je o něco méně než v letech předchozích (2009 to bylo 170; v roce 2008 pak 178). Z čistě subjektivního pohledu se mi zdá, že posty jsou častěji kratší, než byly v loňských letech. To nejspíš potvrzuje statistika návštěvnosti, která říká, že návštěvníci blogu se zdrží na stránkách Politica Mundi o trochu kratší dobu než dříve. Návštěvnost webu oproti minulému roku stoupla asi o pět procent, stejně jako stoupl i počet zobrazených stránek a počet nových návštěvníků. Většina čtenářů Politica Mundi používá prohlížeč Firefox (60 %) a blog si prohlíží především z ČR. Nejvíce čtenářů čte PM v Praze, pak je Brno a na předních příčkách se umístila i americká Kalifornie. :)

Nejčtenějším článkem loňského roku byl post Terezy Kubíčkové Studovat se dá všude! I na Urale… Na dalších místech se umístili Hubert Smekal Studium na Berkeley? Na vlastní nebezpečí, Vladimir Đorđević s textem How to become a true ISRAMUNER a dále i Marek Čejka, Michael Brtnický či Petr Zelinka. První desítka nejnavštěvovanějších textů je tak velmi rozmanitá.

Zajímavým ukazatelem jsou opět klíčová slova, která čtenáře na Politica Mundi z širokého internetu přivedou. Předloňský hit „Hubert Smekal“ vystřídalo nové heslo „Marek Čejka“. Dalšími jsou například „Michal Kořan“ či „energy security“, „harry potter“, „sinhálský nacionalismus“ a také „vladan krásný“, „co čech to“ či tradičně „džeksn“.

3 komentáře:

Martin Hrabálek řekl(a)...

Ovsem Vladan Krásný, to povazuju ze vyborne klicove slovo. A Google povazuju nyni za jeste lepsi prohlizec, kdyz dokaze lidi privest k nasemu Vladankovi, ktery tu skoro nepublikuje;)

Hubert Smekal řekl(a)...

Já myslím, že Vladan je i ten džeksn.

Vladan řekl(a)...

:-))))))