sobota 8. ledna 2011

Politica Mundi v roce 2010

Díky moc Lukemu za pár formálních dat. Kratší doba strávená na stránkách může být dána jednak kratšími posty, ale také menším počtem celkových příspěvků - já se třeba podívám, nic nového, tak rychle odsvištím.
Mám výbornou zprávu pro čtenáře blogu - autorka hitu loňského roku Tereza Kubíčková se s námi domluvila na spolupráci a bude od února referovat ze studijního pobytu v Litvě. V novém roce zůstaneme solidně rozlítaní, Lukáš Hoder u OSN ve Vídni, Tomáš Šmíd na špičkové Johns Hopkins University ve Washnigtonu, já zůstávám ještě půl roku na UC Berkeley (pokud dobře dopadne žádost o prodloužení víz), ale hlavně - na podzim mají tři naši členové nakročeno na samotnou Ivy League. Doufám, že se dozvíme nějaké novinky, teď se hlavně těším na čtení od Toma Šmída, který snad reaktivuje publikování svých nekompromisních komentářů.
Škoda, že po prvotním nadšení se aktivita našeho širokého autorského okruhu výrazně zúžila, ale co naděláme, nikoho nutit nelze. Dost pisatelů dokončovalo či dokončuje své závěrečné práce, zaměstnání na ministerstvu též zmáhá (naštěstí lidé v Senátu si dovedou vyšetřit zbytky času a disciplíny) a Evropský soud pro lidská práva bohužel nectí svobodu projevu svých zaměstnanců. Ale aspoň se přes blog jde proklikat na Vladana "Bovrila" Krásného. A děkuji všem našim hostujícím bloggerům!

Trochu četby na víkend - právě vyšlo nové číslo časopisu Foreign Policy, mě zaujalo následující:

Žádné komentáře: