neděle 4. března 2012

So much sex at Georgetown!?

Georgetown Law se nedávno dostal na titulní strany, když konzervativní komentátor Rush Limbaugh (rétor údajně nejposlouchanější radio show v USA) přirovnal studentku GL k "děvce" a "prostitutce"... Sandra Fluke v Congresu USA vystoupila s řečí na podporu politiky prezidenta Obamy, který požaduje od církevních institucí jako univerzity a nemocnice, aby plně proplácely antikoncepci. 


Téma jsem moc nesledoval, jen před několika týdny jsem v GPS na CNN zaslechl, že půjde o velkou věc, vhledem k citlivosti tématu a blížící se prezidentské kampani... Možná to byla past, Demokraté si udělali slyšení v Congresu, a čekali na reakci... Nuž, toto byla reakce Rushe Limbaugha:
What does it say about the college co-ed Susan [sic] Fluke who goes before a congressional committee and essentially says that she must be paid to have sex.
It makes her a slut, right? It makes her a prostitute. She wants to be paid to have sex. She's having so much sex she can't afford the contraception. She wants you and me and the taxpayers to pay her to have sex.
Skandal. Prezident Obama slečně Fluke zavolal, aby ji podpořil, Georgetown Law nám rozeslalo a zveřejnilo prohlášení na její podporu a tématu se dostalo (mezi)národní pozornosti. Je otázka, komu tento skandal prospěje či ublíží. Rush Limbaugh se už částečně omluvil, nejspíš protože mu sponzoři začali stahovat reklamu z jeho radio show. Obamově politice se ale v této oblasti dostalo dost pozornosti, takže očekávám, že se téma znovu vynoří. Zatím se ale zdá, že Obamův kompromis podporují mnohé katolické organizace
Senior administration officials tell The Associated Press the compromise policy says religious employers won't have to cover birth control for their employees, after all. Instead, insurance companies will be directly responsible for providing free contraception. 
Nuž, uvidíme.

2 komentáře:

Hubert Smekal řekl(a)...

Klidně ji pozvi na přednes do Brna!

Lukáš Hoder řekl(a)...

http://www.washingtonpost.com/politics/republicans-suffer-among-female-voters/2012/03/08/gIQANzfM1R_story.html?hpid=z2