středa 1. února 2012

Vyhodnocení ankety

Jasná většina tipujících prokázala solidní predikční schopnosti - na Írán do konce ledna podle všeho k žádnému rozsáhlému útoku zvenčí nedošlo. Gratuluji!
Zároveň, stydíc se, přiznávám, že jsem anketní otázku položil ze zcela sobeckých důvodů. Bohužel, cestu za poznáním Teheránu, Isfahánu apod. pohřbily termínové kolize, kvůli nimž bychom následně nestihli vyřídit víza. Expertízy Pepy Krause snad využijeme příště. 
Náhradou za cestu do Íránu se stala štreka skrze Apeninský poloostrov na Sicílii za lákadly italské mafie. Roli poučeného průvodce a nepoučeného hostitele skvěle zvládl Petr Kupka, který se organizovanému zločinu věnuje na výzkumném pobytu na univerzitě v Katánii. Petr s Tomem Šmídem nedávno vydali knihu Český organizovaný zločin, takže bylo co poslouchat a srovnávat. 
Možná časem přidám pár fotek, rozhodně ale cestu po stopách sicilské mafie doporučuji, toulky po Palermu, Katánii, Corleone, Tarpani apod. jsou rozkošné a poučné. I Neapol má své kouzlo, třebaže si od pplk. Marka Suchánka vysloužila přezdívku "Kampánské Mogadišu"... 

Žádné komentáře: